Prva i samo jedna u nizu humanitarnih akcija

Dragi prijatelji našeg i vašeg portala, bajkeri i bajkerice, kao i svi vi koji upravo čitate ovaj članak ma gdje god se nalazili. Ponosno vam predstavljamo početak jedne lijepe i pozitivne priče koju smo započeli prije gotovo šest mjeseci kada se rodila ideja o web portalu koji će biti Pozitivan, Informativan, Edukativan i iznad svega HUMANITARAN.

#1 HUMANITARNA AKCIJA

Upravo slogan HUMANITARAN realiziran je prije nekoliko dana u Vitezu. Naime, portal adrenalin.ba & MK Free Riders iz Travnika, realizirali su svoju prvu, ali svakako samo jednu u nizu humanitarnih akcija. Na molbu i zahtjev za pomoć samohrane majke dvoje malodobne djece, prvo smo odgovorili posjetom obitelji H.E., gdje smo se na licu mjesta uvjerili kako se uistinu radi o obitelji kojoj je neophodna pomoć. Da se sa relativno malo novaca može kupiti mnogo osnovnih životnih namirnica i kućnih potrebština sami smo se mogli uvjeriti u slučaju obitelji H.E.

Skromnost H.E., koja se u otežanim životnim uvjetima, i bez stalnog zaposlenja, bori za normalan život svoje djece, neopisiva je i vrijedna svake hvale. Nažalost, da uvijek može biti teže nego što je trenutno, pokazalo se i u ovom slučaju. Već ionako otežana životna situacija dodatno je pogoršana smrću njezinog nedavno preminulog oca, čija je mirovina bila jedini izvor prihoda za obitelj.

“Nitko nije postao siromašan pomažući drugim ljudima. Naprotiv, osjećaj da ste
nekome pomogli je predivan, jedinstven i traje danima.”

Pravo na život, slobodu i sreću su temeljna prava svakog ljudskog bića…

…međutim, da li može netko biti sretan ukoliko su mu osnovne životne namirnice svakodnevni problem? Da li smo mi, koji imamo dovoljno za normalan i nesmetan život, koji svaki dan jedemo tri obroka sa međuobrocima, slobodni da živimo u saznanju da ima onih koji dnevno jedu jednom ili nijednom, živeći u siromaštvu. Da li smo stvarno “živi”, i imamo li pravo moliti svevišnjega za dobro, a u isto vrijeme prolazimo pored onih koji nemaju osnovne prehrambene namirnice, i to ne svojom krivicom? Ovo su samo neka od pitanja koja smo si sami postavili, te nakon kojih smo odlučili dati samo jedan mali dio sebe kako bi drugima pokušali olakšati život.

“Iako smo tek na početku, već smo zaradili prve osmijehe, i to trogodišnje djevojčice koja nas je osvojila zauvijek.”

HUMANITARAN

  Uskoro objavljujemo:

#2 Humanitarna akcija!

Naš i vaš portal adrenalin.ba bit će jednostavan, apolitičan, antišovinističan, i nadasve pozitivan u njegovanju i promociji pozitivnih ljudskih vrijednostii!!

Share this: