#2 HUMANITARNA AKCIJA- adrenalin.ba & prijatelji portala

#2 HUMANITARNA AKCIJA

Dovoljno je bilo otići u susjedstvo – Nova Bila, općina Travnik

Dragi prijatelji našeg i vašeg portala, nakon obavljene prve humanitarne akcije zapitali smo se kome bi mogli pomoći u sljedećoj akciji!? Da, bilo je potrebno otići samo jedan kilometar u naše susjedstvo kako bi se uvjerili da socijalno ugroženi nisu tamo negdje u nekom drugom mjestu, općini, gradu, kantonu, državi… Nažalost, ali onih kojima je potrebna egzistencijalna pomoć u BiH je, slobodno ćemo reći, mnogo više nego što smo i u najgorim najavama mogli očekivati.

Egzistencijalne probleme obično prate i zdravstveni

Nakon poziva za pomoć gospođe Kate i gospodina Ante Mišković, odmah smo se uputili na adresu kako bi se i sami uvjerili u navode i opravdanost zahtjeva za pomoć. Kroz razgovor sa ovim dragim ljudima, ustavnovili smo da pored egzistencijalnih problema, kod njih postoje i oni najgori mogući, a to su zdravstveni.

Karcinom i…

Naime, gospođa Kate Mišković već se duži vremenski period bori sa karcinomon dojke. Kao posljedica ove opake bolesti, u jednoj od operacija odstranjena joj je dojka nakon čega je izgubila kontrolu nad pokretima ruku (konstantno drhtanje ruku). Da stvar bude gora, i njezin suprug gospodin Anto Mišković, pored oštečenog sluha, ima mnogo težih zdravstvenih problema, ali o tome ovom prilikom  nećemo pisati iz opravdanih razloga.

Skromnost prije svega

Kada je nekome uistinu potrebna pomoć, skromnost tih ljudi, koji obično mole za najosnovnije stvari, kao što su životne namirnice, lijekovi, ogrijev, itd., dolazi do izražaja. Na pitanje što bi im bilo najpotrebnije u ovom trenutku, Kate i Anto su odgovorili ogrijev za nadolazeću zimu. Prošla zima, koja je bila duga i hladna, ih je kako navode napatila, te bi voljeli ovu zimu dočekati što spremniji sa ogrijevom.

Da život Kate i Ante bude barem malo lakši…

…svojim novčanim prilozima su se pobrinuli prijatelji portala, ali prije svega humani ljudi, i na tome im velika HVALA! To su: obitelj Križanac, obitelj Kramar, obitelj Džotlo, gospodin inicijala M.S., kao i tvrtka Eurodom iz Viteza koja je osigurala besplatan prijevoz i istovar ogrijeva.

“Bog vas je poslao, nitko drugi.”

Riječi su Kate Mišković koja nas je osvojila zauvijek!

HUMANITARAN

  Najavljujemo:

#3 Humanitarna akcija!

Kao što smo i obećali naš i vaš portal adrenalin.ba bit će jednostavan, apolitičan, antišovinističan, i nadasve pozitivan u njegovanju i promociji pozitivnih ljudskih vrijednostii!!

Share this: