Bajkeri zvorničkog Moto kluba “Soko”…

…i Asocijacije moto-klubova BiH danas su darovali krv u Transfuzijskoj službi u Zvorniku, gdje je prikupljeno oko 50 doza.  Akciju su, osim domaćina, podržali bajkeri iz Brčkog, Tuzle, Banovića, Tešnja, Janje i iz drugih mjesta u BiH.

Predsjednik Moto kluba iz Zvornika Miroslav Krstić…

…rekao je da bajkeri organiziraju veliki broj humanitarnih akcija, te podsjetio na dodjelu dušeka Odjeljenju pedijatrije Opšte bolnice u Zvorniku, kao i Odjeljenju ortopedije u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Krstić je podsjetio da je do sada 12 puta darovao krv, te da svaku humanu akciju smatra veoma važnom, jer se pomaže drugima, ali i zbog podizanja svijesti kod ljudi da daruju krv i nekome spase život.

Predsjednik Moto kluba “Black Gold” iz Banovića Saša Bojić izjavio je da redovno sudjeluje u humanitarnim akcijama, ali i da veoma često, mimo organiziranih akcija, daruje krv.

“Kao bajker mogu da kažem da su ovakve akcije veoma važne, a kao ljekar da je to najhumaniji gest”, rekao je Bojić, koji je i potpredsjednik Asocijacije moto-klubova BiH.

Šef Službe za transfuzijsku medicinu u Zvorniku Vladimir Dražić…

…istakao je značaj ovakve akcije kojom se nadoknađuju nedostaci krvi, naročito u toku novogodišnjih i božićnih praznika ili nekih nesreća.

Dražić je apelovao da i druga udruženja ili organizacije sudjeluju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

IZVOR: BN/Srna

Share this: