BiH band DUM DUM je izbacio novi single pod nazivom “Hoću da znam”

DUM DUM – Hoću da znam

„Hoću da znam„ je treći po redu single bosanskohercegovačke grupe DUM DUM koja je već dobro poznata rock publici u Bosni i Hercegovini. Muziku i tekst je pisao gitarista i pjevač banda Jasmin Fajić, a aranžman Jasmin Fajić i Melis Cakić.

“Pjesma je nastala kao posljedica promišljanja o stanju duha na globalnom planu.”

„Da li milion suza znači bolje sutra?!“

„Živimo u konzumentskom društvu gdje je bitnija forma od sadžaja, gdje je sistem vrijednosti apsolutno izokrenut, u vremenu potpune površnosti i segregacije društva u svakom dijelu planete, a „dobro“ kao takvo je postalo incident.”, rekao je za naš portal frontmen grupe Jasmin Faja Fajić, te dodao…

“U ovom trenutku milioni djece plaču samo zato što se svjetske elite igraju šaha ljudskim životima. To je pogrešno. Zato je u samoj pjesmi postavljeno pitanje: „Da li milion suza znači bolje sutra?!“ Činjenica je da se čovječanstvo suočava sa vjerovatno najvećom krizom od postanka svijeta. Ljudi čine loše stvari i unesrećuju druge ljude pod izgovorom da je u ime Boga, kako god da ga neko zvao. DUM DUM band je mišljenja da je to pogrešno jer cilj vjere i vjerovanja bi, sa naše tačke gledišta, trebao bi biti da čovjeka učini boljim, a ne da čini zlo drugima.”

Na novom singlu…

bubanj je svirao Jasmin Efendić, bass Melis Cakić, a pjesma je snimana u studiju Hayat Production-a, dok je miks i mastering radjen u studiju „Amadeus“. Video za pjesmu je radio Nedim Šećeragić.


Vaš i naš portal će uvijek dati potporu svima koji kroz bilo koju formu umjetnosti nastoje, svojim radom i trudom, ostaviti trag u našem društvu! Za uzvrat ne tražimo ništa, u suprotnom nije riječ o potpori!!!

 

 

Share this: