“Pogledaj dva puta-spasi život”

Članovi neformalne organizacije bajkera Voodoo Free Riders Banja Luka organizirali su jučer “mini” defile, odnosno vožnju motora od Laktaša do Banjaluke pod nazivom “Pogledaj dva puta-spasi život”, kako bi ukazali ostalim vozačima da obrate pažnju na motoriste u saobraćaju.

Članovi ove moto grupe su već otpočeli s dijeljenjem letaka, a o tome su informirali Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske.

U današnjem defileu sudjelovalo je 80 motociklista, rekao je za “Nezavisne” Boris Radulović, predsjednik Voodoo Free Riders Banja Luka.

“Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju ostalim sudionicima u saobraćaju na nas bajkere, imajući u vidu da svake godine na putevima širom RS i BiH strada veliki broj motorista. Još prije proglašenja vanrednog stanja bilo je planirano da naši članovi u suradnji s pomenutim Ministarstvom informiraju sudionike u saobraćaju o predmetnom pitanju zaštite motorista. Budući da su vanredne mjere u velikoj mjeri stavljene van snage, te da je moto sezona kalendarski otpočela, mišljenja smo da je potrebno aktivnije da se angažiramo na predmetnim aktivnostima”, rekao je Radulović.

Dodao je da planiraju podijeliti 10.000 letaka ostalim sudionicima u saobraćaju.

“Ako barem jedan vozač pogleda na vrijeme i spasi jedan život, mi smo i više nego uspjeli u svojoj namjeri”, smatra Radulović.

IZVOR: nezavisne.com

Share this: