Ducati dobija svoju LEGO verziju

Za samo nekoliko sati intenzivne koncentracije, moći ćete da napravite sami svoj primjerak Ducati motora.

To je sve dostupno zahvaljujući činjenici da će od kolovoza ove godine, LEGO kompanija predstaviti novi Technic set, baziran na jednom od najpopularnijih motora slavnog brenda, Panigale V4 R. I dok set možda neće imati sve pogodnosti dvotočkaša punih dimenzija, ali će ipak imati vlastiti, funkcionalni mjenjač.

Voljeni brend igračaka surađivao je direktno s Ducati brendom kako bi na pravi način predstavili stil, prefinjenost i performanse ultimativnog supermotora. Veličanstveno detaljan, ovaj set koji je namijenjen za uzrast od deset godina pa na više, sastoji se od 646 komada. Veliki broj tih komada posvećen je stvaranju moćnog 998cc Desmosedici Stradale R motoru, koji je uparen s funkcionalnim mjenjačem s dvije brzine. Kao pionirski pothvat za LEGO brend, pojednostavljeni motor i mjenjač koji koriste postojeće dijelove, rade u konjunkciji jedan s drugim.

Drugi realistični elementi ovog modela uključuju aktivni upravljač i vješanje, izduvni sistem, vjetrobransko staklo, kontrolnu tablu i kočione diskove. Naravno, svi paneli motora finiširani su čuvenom Ducati crvenom bojom.

“Ducati Panigale V4 R je takva elegantna talijanska ikona i veličanstveno remek djelo tehnologije. Morao sam da uključim što više autentičnih detalja s pravog motora dok sam radio na ovom dizajnu, brižljivo prateći sve njegove obline i jedinstvene osobine”, izjavio je LEGO Technic stariji dizajner, Aurelijen Rufianž.

Za sada, cijena ovog izdanja nije poznata.

Share this: