Fanovi izabrali najbolju pjesmu benda Metallica!

Fanovi legendarnog metal benda Metallica izglasali su online putem najbolju pjesmu sastava.

Prije nekoliko mjeseci muzičari su lansirali glasanje na društvenim mrežama koje su nazvali “Some Kind of Bracket”, a čiji je bio cilj da fanovi izglasaju najbolju pjesmu benda. Poslije dugog glasanja, publika je odlučila da je najbolja pjesma benda Metallica, ujedno i njihova najsviranija pjesma, “Master of Puppets“.

Metallica - Photo

“Ljudi su rekli svoje i jedna pjesma stoji sama iznad svih ostalih. Vaš šampion pobijedio je numere “Dyers Eve”, “One”, “Enter Sandman” i “Fade To Black” međusobnim nadmetanjem … Ne čudi nas što se ta stvar nalazi u Kongresnoj biblioteci! Hvala što ste igrali s nama”, napisao je bend na svom Instagram nalogu.

Numera “Master of Puppets“, originalno je snimljena na istoimenom albumu iz 1986. godine, a pjevač James Hetfield, objasnio je jednom prilikom kako se ova pjesma: “…više-manje bavi drogom. Kako su se stvari zamijenile, umjesto da sam kontroliraš što govoriš i radiš, droga kontrolira tebe”.

Također, u doba izlaska albuma pokojni basista Cliff Burton izjavio je kako mu je ova pjesma bila najdraža stvar u karijeri grupe.

Image of thrash-metal icons Metallica

Album je sniman tijekom 1985. a objavila ga je diskografska kuća Elektra. Zauzeo je 29. mjesto na Billboardovoj Top listi te je prodan u više od šest milijuna primjeraka. Časopis Rolling Stone na svom popisu “500 najboljih albuma u povijesti ”, album “Master of Puppets” stavlja na 167. mjesto. “Metal Rules” ga je proglasio najboljim heavy metal albumom svih vremena. Prema mišljenju kritičara, riječ je o jednom od najboljih izdanja grupe, a sada je i publika definitivno rekla svoje!

IZVOR: bosonoga

Share this: