FOČA – Osumnjičena da je prijateljici odsjekla kosu zbog momka

FOČA – Ivona Đ. (22) iz Foče osumnjičena je da je u tom gradu napala drugaricu i vršnjakinju, Paljanku Miju M., nanijevši joj ogrebotine i rasjekotine po glavi i tijelu, te joj makazama odrezala veći pramen kose, a sve to zbog, kako se vjeruje, nesuglasica oko jednog momka.

woman wearing white long-sleeved top
Foto ilustracija

“One su se, kako se sumnja, ranije posvađale zbog momka, te je Mija pozvala Ivonu u njen stan kako bi se pomirile. Međutim, umjesto pomirenja, došlo je do nove svađe, koja je potom i eskalirala”, otkrivaju nezavisne.com.

Iz PU Foča, uz navođenje inicijala, saopćeno je da je lokalnoj policijskoj stanici u utorak u 19.45 prijavljeno da je Miji M. iz Pala njena drugarica Ivona Đ. iz Foče, a s kojom je pokušala da riješi odranije nastale probleme i nesporazume, nanijela povrede po tijelu i glavi.

“Naime, Mija je pozvala Ivonu u njen stan u Ulici kralja Petra u Foči da pokušaju riješiti njihov nesporazum, ali je Ivona uz pomoć podesnog alata odrezala Miji veći pramen kose, a potom joj i nanijela povrede u vidu ogrebotina i rasjekotina na glavi i tijelu”, saopćeno je iz fočanske policije, uz navođenje inicijala ovih djevojaka.

person shadow boxing grayscale
Foto ilustracija

Policajci su povrijeđenu Miju odvezli u Univerzitetsku bolnicu Foča gdje joj je ukazana pomoć, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv Ivone će biti podneseno izvješće koje je tereti za nanošenje povreda.

Share this: