Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni svečano otvorila svoje prostorije u kojima će Udruga djelovati

Hum u središnjoj Bosni iz Viteza je danas pred velikim brojem gostiju svečano otvorila prostorije Udruge u kojima će Udruga djelovati. Obilježavanje otvorenja prostora je krenuo s Himnom hrvatskog naroda u izvedbi Vokalnog sastava Ad Libitum.

Nakon himne hrvatskog naroda okupljenima se obratio predsjednik Udruge Mateo Marić . Predsjednik Marić je svoj govor započeo s citatom koji nikog nije ostavio ravnodušnim ,,Od svih putova što vode u nebo meni se čini najkraćim, najlakšim i najpouzdanijim onaj kojim čovjek ide ispunjajući svoje obične dužnosti.“ ( citat sb. Petra Barbarića).

Predsjednik se zahvalio okupljenima na dolasku i poželio svima da se osjećaju ugodno u prostorijama Udruge. U kratkim crtama okupljenima je opisao rad Udruge od osnivanja pa do danas, kroz što je Udruga prolazila, kako su nalazili sredstva i aktivnosti koje su imali. Isto tako je naglasio kako se Udruga u narednom periodu želi što više približiti mladima kroz razne edukacije, radionice, igre, studijska putovanja i slično.

Također je istaknuo da je uređenje ureda financirao Ured za stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i prigodno se zahvalio uredu na čelu s gospodinom Nikolom Mažarom. Marić se svima zahvalio, pozvao sve okupljene na suradnju i uključivanje u radu za dobrobit društva. Pozvao je okupljene da ih sve vodi moto Udruge koji glasi: ,,Nemojte se nikad umoriti čineći dobro”.

Kako bi današnji događaj bio što potpuniji, Vokalni sastav Ad Libitum je izveo domoljubnu pjesmu ,,Poljubi zemlju”.

Nakon izvedbe vokalnog sastava, okupljenima se obradio voditelj ,,Gradskog kazališta mladih” u Vitezu, gospodin Ivan Sajević. Ivan je istaknuo kako su GKM Vitez i Hum u središnjoj Bosni kroz razne aktivnosti zajedno radili za dobrobit stanovnika središnje Bosne. Istaknuo je kako GKM Vitez i Hum u narednom periodu planiraju realizaciju zajedničkih projekata.

Nakon gospodina Ivana Sajevića, okupljenima se obratio Ivan Dominković, predsjednik Foruma mladih osječko-baranjske podružnice Udruge Hrvata Bosne I Hercegovine ,,Prsten“.

Dominković je pozdravio sve okupljene, zahvalio domaćinu na pozivu na ovaj za njih jako bitan trenutak. Predstavio je Forum te rekao da je glavni cilj Foruma pomaganje Hrvatima u BiH i Hrvatima koji žive u Hrvatskoj, a porijeklom su iz BiH.

“S obzirom na to da Forum radi slične stvari kao HUM u središnjoj Bosni, pretpostavljam da se zbog toga jako dobro slažemo”, istaknuo je Ivan. Naime Forum mladih je s ekipom HUM-a odradio Božićnu akciju, te smo se tada upoznali i sprijateljili. Mogu samo reći da su mi se toliko dojmili i ostavili pozitivan utisak, da smo zbog njih moj zamjenik Ivan Mijić i ja potegnuli iz Osijeka ovamo, kako bi ih podržali. Na kraju je poželio Udruzi uspješan nastavak rada s nadom da će Forum i HUM u središnjoj Bosni i dalje surađivati.

Voditeljica Anja Stipinović se zahvalila okupljenima, iskazala zadovoljstvo što mladi u ovoj priči nisu sami. I da je osjećaj zadovoljstva poseban nakon ostvarenog zacrtanog cilja, jer on daje vjetar u leđa, kako bi još vise radili. Pozvala je sve okupljene na prigodni domjenak i ugodno druženje.

Za kraj Vokalni sastav ,,Ad Libitum” izveo je skladbu ,,Srebrena Bosna”.

Okupljeni su u prostorijama mogli vidjeti dio fotografija realiziranih projekta i aktivnosti Udruge. Fotografije dokazuju koliko je aktivnosti realizirano na različitim poljima društva. Također se moglo primijetiti koliko je Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni zadivila društvenu zajednicu.

Treba istaknuti da je među okupljenima bilo gostiju iz Osijeka (RH), Sarajeva, Kiseljaka, Kreševa, Ljubuškog, Kupresa, Novog Travnika, Travnika, Busovače i ostalih mjesta. Ovo je danas bila jedna nagrada za trud i marljivi rad ovih mladih ljudi.

Share this: