Neki znanstvenici tvrde da razlika u visini ima veze s kvalitetom braka, a visoki muškarci i niske žene po njima imaju najviše šanse. Znanstvenici su u istraživanje uključili više od 8,000 ispitanika i otkrili korelaciju između visine supruga i stupnja sreće supruge. Naravno, bez obzira na sva istraživanja, visina nikada ne bi trebala biti ključna za sreću i ljubav, ali barem je zabavno pročlitati…

Znamo da je totalni klišej reći da žene vole visoke muškarce (znaš onu crn-visok-zgodan), na kraju krajeva o ukusima se ne raspravlja, a i ljubav ne bira (dokazano u milijun slučajeva!). Ali budimo iskrene, koliko puta vidiš par u kojem je djevojka viša od dečka – u odnosu na obrnuto?

 | Autor: Getty Images

Vanessa Hudgens i Austin Butler, Dax Shepard i Kristen Bell

Sada bi život mogao postati još gori za niske muškarce, jer prema nekim istraživanjima – visoki muškarci i niske žene imaju najbolje i najdugovječnije brakove! Naravno da postoji na tisuće faktora koji su ključni za dobar brak: povjerenje, komunikacija, poštovanje i navika spuštanja wc daske, samo su neki od njih.

 | Autor: Getty Images

Sacha Baron Cohen i Isla Fisher, Pique i Shakira

Znanstvenici su u istraživanje uključili više od 8,000 ispitanika i otkrili korelaciju između visine supruga i stupnja sreće supruge. Što se više centimetara u visini nalazi između njih dvoje – to je žena sretnija. Moramo priznati da nam na pamet pada puno parova koje bi ova informacija mogla usrećiti – Shakira i Pique, Franka i Vedran Ćorluka, Isla Fisher i Sacha Baron Cohen.

 | Autor: Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić

Franka i Vedran Ćorluka, Korana Gvozdić i Ivan Šarić

Ali zašto se visoki muškarci društveno smatraju poželjnijima od niskih? Sve ima veze s time kako u društvu tretiramo jedni druge. Istraživanje je otkrilo kako visoki muškarci imaju veću razinu samopouzdanja i samopoštovanja, a samim time izgledaju privlačnije. Uz to, poslodavci visoke muškarce smatraju vjerodostojnijima i vještijima, a samim time to znači da zarađuju više što čini njihove žene sretnijima. Čini se kako se sve vraća evoluciji – još u prahistoriji žene su privlačili najviši, najsnažniji muškarci jer su bili najbolji lovci. To su bili crni dani za niske muškarce – Tom Cruise sigurno tada ne bi bio ono što je danas.

No, bez obzira na sva istraživanja i mišljenja znanstvenika, visina nikada ne bi trebala biti ključna za sreću i ljubav. To je samo fizičko obilježje i bez obzira na to je li tvoj muškarac nizak ili visok – ono na što trebaš staviti fokus je vaša emocionalna povezanost!

Share this: