Enduro sport ima svjetlu budućnost u Jajcu

Moto klub “Enduro” iz Jajca osnovan je s ciljem da okupi ljubitelje enduro sporta u Jajcu, ali i našoj zemlji. Ovaj klub egzistira još od 2012. godine, dok je službeno registriran tek 2016. godine. Trenutno imaju preko 20 članova s tendencijom porasta, a registrirani su sa sjedištem u Jajcu.

Prošli vikend su organizirali „Enduro Cross Country”, a radi se o drugoj utrci ovog tipa na prostoru naše općine. Svi ljubitelji ekstremnih sportova i brojni gosti mogli su uživati u istinskom spektaklu.

-Zadovoljni smo sa samom utrkom dok je odaziv vozača bio i više nego očekivan sa  obzirom na stanje korone i vremenski uvjeta, kazuje nam Anto Bagarić, predsjednik Moto kluba „Enduro“ iz Jajca.

Organizator Moto Klub ” Enduro“Jajce” zahvaljujući uspješnoj organizaciji dobilo pozitivnu ocjenu MS BIH i pravo na organizaciju utrke Prvenstva BiH u narednim sezonama.

-Dobili smo odobrenje za organiziranje trke za državno prvenstvo i pohvalu od direktora Moto saveza BiH da imamo toliko dobre terene da možemo organizirati i Svjetsko prvenstvo na našoj prekrasnoj plani Ranča, što je puno značajno za naš grad Jajce i sam turizam, rekao je.

Bez adekvatne pomoći bit će teško organizirati bilo kakvo takmičenje. Brojni vozači imaju sve pohvale za stazu na našoj planini Ranče i mišljenja su da se ovakva može teško pronaći u našem bližem okruženju.

-Narednu sezonu očekujemo pomoć jajačkih privrednika i vlasti da napravimo trku za Prvenstvo BiH sto mnogo znači za državu, a da i ne govorim koliko to znači za naš grad Jajce. Imamo veliki broj enduro vozača koji dolazi da vozi našim prekrasnim terenima, ne samo iz naše zemlje, nego iz drugi država koji nas posjećuju svake godine i željno čekaju vožnje našom prekrasnom planinom, zaključio je Ante Bagarić, koji smatra da enduro sport ima svjetlu budućnost u Jajcu.

Osim Jajca, ovaj klub okuplja članove i iz susjedne općine Dobretići. Od 2012. godine organiziraju enduro voženje kao i druženja na otvorenom, gdje se pojavi veliki broj motorista iz naše zemlje, ali i inozemstva.

Kroz promociju ovog sporta promoviraju i grad Jajce u najboljem svijetlu, u nadi da će privući pažnju domaćih, ali i stranih investitora. Do sada su organizirali brojne enduro utrke na obroncima planine Ranče na kojoj je uzeli učešće takmičari iz BiH, ali i iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

IZVOR: Jajce Online

Share this: