Zaboravljen i ostavljen od svih ali ne i od bajkera!

Da je bajkersko srce veliko, dobro i humano pokazuje i primjer udruge bajkera “Free Riders” iz Prijedora, koji su posjetili jedanaestogodišnjeg Dejana Zorića iz Donjih Agića kod Novog Grada i uručili mu pakete s hranom, tablet i manju novčanu donaciju.

Fotografija Nakija Brakica.

Naime, Dejanova životna priča, kojeg je prije četiri godine ostavila i rođena majka sa sobom odvodeći i njegovu mlađu sestru Dejanu, uistinu je potresna.

Status sa Facebook profilu jednog od članova “Free Riders” Prijedor prenosimo u potpunosti :

“Na broju 223 u Donjim Agićima, opština Novi Grad, zaboravljen i ostavljen od svih pa i svoje rodjene majke stanuje mali veliki Dejan.”

“Da ne treba puno godina da bi bili veliki dokazuje to Dejo sa svojim razmisljanjem, zeljama i snovima. Ne sanja on sto sanjamo mi obični smrtnici. Ne sanja Dejo o putovanjima, skupim stvarima, automobilima.. On je u svojim snovima dosta realniji od nas pa zato su njegovi snovi nama teško shvatljivi. Sanja Dejo o kući koja ne prokišnjava, koja ima struju i vodu, kupatilo i svoju sobu, a najviše o svojoj sestri koju je majka odvela sa sobom kad ga je ostavila.. Mi sve to većinom hvala Bogu imamo pa i ne znamo kako je bez toga dok ne odete na broj 223 u Agiće i uvjerite se koliko ste zapravo nezahvalni i nezadovoljni svojim životima.”

“Svakog ko ima problem sa tim, toplo bi preporučio da posjeti ovu skromnu porodicu, malenu kućicu od pruća i blata koja prokisnjava i kroz koju piri kao da prozora nema. Da prošeta blatnjavim putem kojim samo traktori prolaze. Blago tom putu kad ga gazi veliki Dejo i svaki dan nosi po jednu peticu iz skole a nerijetko i medalju sa takmičenja iz karatea!”

Fotografija Nakija Brakica.

“Zahvalio bi se svojim prijateljima, braći i sestrama, mojim bajkerima koji su danas sa mnom otisli na broj 223 i uvjerili se da ne trebate imati puno godina da bi bili veliki čovjek. Deju smo obradovali novim tabletom i jednom majicom sa logom našeg udruženja, kućnim potrebštinama i novčanim iznosom za novi kimono. HVALA VAM MOJI ❓” – Naki Brakic

Fotografija Nakija Brakica.

Share this: