Kako biti pozitivan u negativnom okruženju?

Tekst napisala: mr.ph Matea Strukar

Svi imamo osjećaj da ovo vrijeme više nije kao što je nekad bilo. Zašto je to tako? Gubi se smisao za zajednicu, ljudi su povučeniji, zagledani u svoj mobitel, te na koncu nesretni…

Kako se izboriti da ne bude tako? Nije jednostavno, ali je moguće uspjeti.

  photo by Dario Šišul Photography

Prvo, ne obaziri se na mišljenja drugih ljudi

Poslušaj ih, ali ne dopusti da te oni vode kroz život. Ti znaš što te čini sretnim. Ti znaš što želiš, a ako i ne znaš, onda jedan dan provedi u prirodi bez mobitela i ostale moderne tehnologije, sjedi na neku livadu, na travu, slušaj cvrkut ptica (osim ako nije zima), ako je zimsko godišnje doba, prošetaj se po snijegu, idi kroz duboki snijeg, malo trči po njemu. Tada će ti doći želja, shvatit ćeš što želiš u životu!

Nemoj se zamarati što će te netko proglasiti “ludom ili budalom”! Autorica teksta kojeg upravo čitate nerijetko izađe trenirati/trčati kroz naselje u kojem živi ako joj se trči, ne obazire se ni na koga. Pa čak prkosi i vremenskim uvjetima. Bez obzira, padala kiša ili snijeg padao, trči jer je tako odlučila.

Budi drugačiji u svakom smislu

Ako ti se pije čaj sa šlagom, pa naruči to! Život je jedan! Zašto ne probati? Možda ti to bude savršena kombinacija, pa od tog trenutka čaj sa šlagom stalno budeš naručivao.

                                                                                                             

Ostaviti za sobom NEŠTO POZITIVNO!

Kada okončaš ovaj život, neka postoji nešto što će ostati poslije tebe. Nešto što te čini jedinstvenim u pozitivnom smislu. Ne budi lijen, jer tada nećeš ništa doživjeti u životu. Ništa ti neće samo od sebe doći. Potreban je trud i rad za sve.

Koliko god padova bilo, ti USTANI SVAKI PUT! Suoči se sa svojim strahovima, idi naprijed! Ne okreći se, idi ravno, osvajaj svijet! Život je prekratak da bismo ga trošili na nebitne stvari.

Share this: