Marquez operirao ruku prije 4 dana – vraća se u subotu

Šesterostruki MotoGP prvak Marc Marquez (27) trebao bi se vratiti na stazu i to čudesnom brzinom. Prošle je nedjelje u padu slomio ruku pa bio operiran, a iako se povratak predviđao za kolovoz, dogodilo se čudo

Marc Maquez – Foto motosport images

Još je bio na operacijskom stolu, a već je upitao doktore ‘mogu li voziti u nedjelju u Jerezu?’ Marc Marquez (27) ne može bez motora i vratit će se na stazu mnogo brže nego što se očekivalo. Čari moderne medicine i titanijske pločice dobro su spojile kost, a i prije njega su na motor odlazili brzo nakon ozljede ili čak ozlijeđeni.

orange and black sports motorcycle
Marc Marquez

Napravio je to Cal Crutchlow i uspio, a zašto ne bi i Marquez? Iako je izgledalo da je nemoguće da se Marc natječe na andaluzijskom GP-u, pojavio se na stazi sa svojim timom Marc Marquez i nosio je crnu kompresijsku traku na slomljenoj ruci i jasno pokazao da je spreman. U Repsol Honda timu poručili su kako ‘ne bi svog vozača izlagali opasnosti’ pa očito opasnosti nema. Ili mu snažno vjeruju.

orange and white sports bike
Marc Marquez

Ne mora izaći na trening u petak pa može dobiti dan odmora, a u subotu će isprobati stazu. Podsjetimo, četiri kruga prije kraja na VN Španjolske na stazi Jerez izletio je aktualni prvak Marc Marquez (27). Izgubio je kontrolu nad motociklom i poletio kraj staze, a medicinska služba stavila mu je ovratnik i odvezla ga, navodi za 24sata.hr.

Odmah je odvezen u bolnicu, a pokazalo se da je radijalni živac u Marquezovoj ruci ostao netaknut, što mu poboljšava izglede za brz povratak na stazu. Tad je rečeno kako sigurno propušta Veliku nagradu Andaluzije, ali eto – čuda se događaju.

Share this: