Moto klub “Vitezovi MM” i udruga građana “Svjetlo” iz Viteza uručili novčanu i medicinsku pomoć Slavenu Pojavniku iz Zenice koji već 23 godine nepokretan leži u krevetu

Slaven Pojavnik zvani Cico, bavio se košarkom do svoje 20. godine kada je doživio tešku saobraćajnu nesreću. Njegov prijatelj koji je bio s njim u vozilu zadobio je ogrebotine, a Slaven je nažalost ostao potpuno nepokretan. Od tada do danas njegov život se nije promijenio i doslovno je stao.

Slaven živi od minimalnih novčanih sredstava koje dobiva na osnovu tuđe njege, te plaća njegovateljice koje se brinu o njemu i pružaju mu neophodnu njegu i pomoć, budući da Slaven sam ne može biti niti jednog trenutka.

Nastavak humanitarnih aktivnosti mk “Vitezovi MM”

Da Slavenov život bar malo učine ljepšim i lakšim pobrinuli su se članovi moto kluba “Vitezovi MM koji su zajedno sa udrugom građana “Svjetlo” iz Viteza posjetili Slavena, pružili mu moralnu potporu, ali i neophodnu novčanu i medicinsku pomoć .

Ovakva humana gesta predstavlja samo nastavak kontinuiranog humanitarnog djelovanja viteških bajkera koji su, podsjećanja radi, proteklog mjeseca dali svoj doprinos u borbi Sumeje Đidić protiv aplastične anemije, te donirali novčana sredstva za njezino liječenje.

PROČITAJTE – Moto Klub “Vitezovi MM” nastavljaju sa humanitarnim radom, pomoć za Sumeju Đidić

IZVOR: adrenalin.ba

Share this: