Nick Vujičić ovog listopada dolazi po prvi put u Bosnu i Hercegovinu – Mostar, Sarajevo i Banja Luku.

 

Nicka Vujičića nazivaju čudom od čovjeka. Nick je, naime, 1982. godine rođen bez ruku i nogu, bez ikakvog razloga i medicinskog objašnjenja za njegovo stanje. Kroz bezbrojne izazove i prepreke, Bog mu je dao snagu da prebrodi ono što bi mnogi nazvali nemogućim.

Dok je bio dijete, Nicku nisu davali šanse za život, osim u nekakvoj instituciji. Snagom volje pokazao je cijelom svijetu da ne mora tako biti. Jedina ograničenja koja postoje, očito su samo u našim glavama.

Nick je naučio kako se nositi sa svojim invaliditetom te je snagom volje naučio raditi neke svakodnevne stvari kao što je pranje zubi, tipkanje na računalu, javljanje na telefon i slično. On sad pliva, igra golf, vozi skatebord, a između ostalog, završio je dva fakulteta. Shvatio je  kako svojim primjerom može pomoći i drugima, stoga je s 19 godina počeo održavati motivacijske seminare koji su mnogima promijenili živote i naučili ih kako se nositi s teškoćama koje su ih zadesile u životu. Nick je danas pun života, entuzijazma i nade koju želi podijeliti s drugima.

“Želim rasplamsati žar, probuditi nadu i pokrenuti promjene širom svijeta. Vjerujem da svaka osoba može nadvladati izazove života; da svaka osoba ima vrijednost, da je svako vrijedan i zaslužuje da se prema njemu odnosi s poštovanjem, dostojanstvom i ljubavlju…“ – Nick

Nick je posjetio većinu zemalja bivše Jugoslavije i svaki put su njegovi događaji bili izuzetno posjećeni. Crna Gora je imala možda najznačajniju posjećenost. Naime, 6000 ljudi je prisustvovalo Nickovom događaju u Podgorici – oko 1% cjelokupnog stanovništva!

Njegova biografija i poruka ga čine jedinstvenim, a on je zasigurno veoma dobar govornik koji vješto komunicira s publikom, u što ćete se moći uvjeriti i sami 26. i 27. listopada 2019. godine.

Share this: