NOVA BILA – Održan sastanak savjeta MZ Nova Bila

Jutros je u prostorijama HKC-a Nova Bila, u Novoj Biloj, općina Travnik, održan sastanak na nivou mjesne zajednice gdje su sumirani rezultati dosadašnjeg rada volontera za Novu Bilu koji su uključeni u pomoć potrebitima.

Tijekom sastanka, na kojem je prisustvovala i ekipa adrenalin.ba portala, uspostavljen je telefonski kontakt s direktorom hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” doktorom Velimirom Valjanom. Uz obostranu razmjenu informacija vezanih za situaciju i stanje epidemije koronavirusa na području općine Travnik, i humanitarnih potreba na području MZ Nova Bila, volonteri za Novu Bilu stavili su se na raspolaganje bolnici u slučaju daljnjeg širenja epidemije i potreba bolnice.

Prioritet je ažuriranje već postojeće liste potrebitih osoba

U ovom trenutku prioritetno je ažurirati postojeći spisak potrebitih osoba. Dakle, proširenje liste osoba nad kojima nema nitko da se skrbi, osoba koje imaju preko 65 godina starosti kojima je zbog mjera borbe protiv koronavirusa zabranjeno kretanje, kao i osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji s područja Nove Bile i okolnih mjesta, kako bi se istima omogućila dostava hrane, lijekova i ostalih životnih potrepština.

Pozivamo sve osobe s područja Nove Bile i okolnih mjesta, ali i inostranstva da na dolje navedene brojeve ili putem društvenih mreža dostavite informacije o potrebitim osobama s područja Nove Bile i okolnih mjesta kako bi se istima ukazala potrebna pomoć.

HPD Sveti Duh - 063-334-062
MZ Nova Bila  - 063-141-564
adrenalin.ba  - 063-944-819

Preko pedeset volontera i gotovo sva sportska udruženja iz Nove Bile stavljaju se na raspolaganje

Velik odziv volontera uključen u pomaganje. U ovom trenutku, raspoređeno je preko pedeset (50) volontera na području Nove Bile i okolnih mjesta.

Potrebno je istaknuti samoinicijativno stavljanje na raspolaganje gotovo svih sportskih klubova i udruženja iz Nove Bile, među kojima su: NK Nova Bila, RK Nova Bila, Judo Klub Nova Bila, Osnovna Škola Nova Bila, JKP “Trebišnjica” Nova Bila, DVD  “Sebešić” Nova Bila, Hrvatski Kulturni Centar Nova Bila, kao i HPD Sveti Duh Nova Bila.

Vaš ADRENALIN.BA – zapratite našu Facebook stanicu OVDJE

Share this: