Federalni štožer civilne zaštite na današnjoj elektronskoj sjednici donio je zapovijed o uvođenju izmjene policijskog sata na području Federacije Bosne i Hercegovine te o obveznom nošenju maski tijekom dana.
Prema zapovijedi koja je donesena zapovijeda se zabrana kretanja građana na području Federacije BiH u periodu od 20 sati navečer do 5 sati ujutru.

Ova zapovijed stupa na snagu od danas, 29. ožujka. Podsjećamo, ova zapovijed je do danas važila od 18:00 sati do 05:00 sati ujutro.

Foto: FUCZFoto: FUCZ

 

Prema odluci Federalnog stožera civilne zaštite također se zapovijeda da građani na ulici, odnosno javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere.

To podrazumijeva obvezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu najmanje jedan i po metar.

Svim osobama koje prekrše zabranu kretanja u vrijeme policijskog sata bit će napisan prekršajni nalog te novčana kazna od 500 KM.

Ostaje nepromijenjeno u naredbi od 21. ožujk i važi do daljnjeg da se iz zapovijedi o ograničenom kretanju izuzimaju svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID 19) na području FBiH, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

Vaš ADRENALIN.BA – zapratite našu Facebook stanicu OVDJE

IZVOR: FUCZ, klix.ba

Share this: