Izložba predstavlja jedinstvenu priču o sportu na području BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

Večeras je s početkom u 19.00 sati u Domu Kulture u Novom Travniku otvorena izložba pod nazivom “Sport u mome gradu, BiH i regiji” autora Velimira Bugarina. Svi posjetitelji izložbe mogli su se uvjeriti kako se uistinu radi o jedinstvenoj i najvećoj izložbi o sportu s više od 300 eksponata koju je podržalo sedamdeset sportskih klubova i četiri nacionalna saveza.

Na izložbi su predstavljeni eksponati rivalskih sportskih klubova sa područja BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

Tko su bili najveći od najvećih u sportu na našim prostorima, a koji među njima najveći rivali na sportskim terenima? Ove, kao i mnoge manje poznate činjenice o poznatim klubovima i njihovim predstavnicima, samo su djelić onoga što su posjetitelji imali priliku vidjeti na ovoj izložbi sportskih eksponata – (potpisanih) dresova, medalja i ostalih predmeta koji pričaju svoju junačku priču o sportu na području BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

“Sport u mome gradu, BiH i regiji” je izložba zamišljena kao svojevrstan hommage najvećim klubovima i sportašima iz BiH regije, te njihovim povijesnim uspjesima.

“Moja je želja da se kroz ovu izložbu današnji mladi ljudi upoznaju s poviješću sporta, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u susjednim državama. Posebno je zanimljivo da je našim prostorima bio značajan broj sportova koji nisu karakteristični za ovu sredinu – poput hokeja, bejzbola, te američkog nogometa” rekao je za naš portal autor ove izložbe profesor Velimir Bugarin.

Izložbu su podržali

Udruga Stari grad “Kaštel” Novi Travnik, Udruga “Klik” Travnik, Urban caffe Studio, Frizerland, Kristal, Prolaser, Vuković d.o.o. Turbe i Općina Novi Travnik, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB.

Medijski pokrovitelji izložbe

Slikovni rezultat za drukčiji radio

Share this: