NOVI TRAVNIK – Pretresom kuće pronađene stabljike indijske konoplje

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 11.06.2020.godine oko 15,55 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u ulici Šehidska, općina Novi Travnik, izvršili su pretres kuće i putničkog motornog vozila marke Daewoo, koje koristi S.M. rođen 1972.godine. Tom prilikom pronađene su 4 stabljike indijske konoplje, kao i određena količina usitnjene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga. Također, pronađena su razna sredstva koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjera i radnji.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u  kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne  povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je  ukupno 201 prekršajni naloga, od kojih je 105 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 7 vozača, od kojih su 2 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila, navodi se u saopćenju ureda komesara MUP-a SBK/KSB.

Share this: