Život u Bosni i Hercegovini je uistinu težak

Život u BiH je izuzetno težak i to je činjenica, stvarnost i razlog zbog kojeg je mnogo ljudi napustilo našu lijepu zemlju. Mnogo je primjera koji su odlaskom sebi poboljšali životni standard u svakom smislu, a osobito u  EGZISTENCIJALNOM.

Sad se postavlja pitanje: “Što s ljudima i obiteljima koji doslovno jedva preživljavaju i nemaju izlaza, nemaju mogućnosti da odu iz BiH? Jedna od takvih obitelji je i osmočlana obitelj Talić iz Jajca koja nam se za pomoć obratila nakon objave naše 4#Humanitarne akcije koju smo obavili u gradu Jajcu.Nemaju nikakva primanja, otac šestero malodobne djece bez stalnog zaposlenja, radi na “dnevnice” kako bi prehranio svoju obitelj. Njegova supruga Zekira, nerijetko je primorana da ode s najmlađim sinom koji ima tek 8 mjeseci, raditi (cijepati drva, krečiti, čistiti, itd.) kako bi djeci zaradila za mlijeko i kruh.

“Najpotrebnije nam je mlijeko i pelene za najmlađe dijete koje ima 8 mjeseci.”

Djeca nam moraju biti prioritet u svemu. Kada je riječ o prehrani i osnovnim životnim namirnicama neophodnim za djecu, stupanj prioritetnosti mora biti na najvišem mogućem nivou.

U razgovoru za naš portal gospođa Zekira Talić, majka šestero malodobne djece od kojih je najmlađi dječak u starosti od 8 mjeseci, zatim djeca u dobi od tri (3), šest (6), osam (8), jedanaest (11), i trinaest (13) godina, nam je rekla da uistinu teško žive, odnosno, da doslovno preživljavaju.

“Kad mi četvero djece dođe iz škole, vjerujte da im ponekad nemam što dati da jedu, eto kakva nam je situacija.”

Neophodna nam je prije svega hrana, osobito mlijeko i mliječni proizvodi za najmlađu djecu, prvenstveno za osmomjesečnog sina. Pelena također nikada dosta za dijete. Molim sve ljude koji mogu da nam se obrate i pomognu s onim što imaju.

Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu

U trenutku dok vi čitate ovu objavu ekipa adrenalin.ba portala je već na putu ka gradu Jajcu, kako bi u sklopu #5 Humanitarne akcije pomogli navedenoj obitelji. Isto tako, pozivamo sve ljude dobre volje da se obrate osmočlanoj obitelji Talić putem mobilnog telefona 0644339235 ili preko našeg portala i Facebook stranice! Unaprijed hvala!

Na kraju citiramo…

…prijateljicu našeg portala koja je svojim zalaganjem i doprinosom postala dio naše humane adrenalin.ba obitelji:

“Djeca nisu kriva što su rođena u BiH i što žive i neimaštini”.

Share this: