Bajkeri Oprez

Kada je motociklista M.M. (22), u četvrtom mjesecu 2019. godine, poginuo u saobraćajnoj nesreći u selu Zminjak, kod Bogatića (Srbija), izgubivši kontrolu nad motociklom i sletivši sa puta, postalo je jasno da je to jedna od najnevjerojatnijih moto-nesreća koja se desila na području balkana u posljednjih desetak pa i više godina.

Motocikl visio na elektro kablovima

Nažalost brzina je odnijela još jedan mladi život u nepovrat, a svima nama bajkerima, pa i onima koji to tek žele postati, poslala poruku da postoji vrijeme i mjesto za sve osim prebrze vožnje i utrkivanja po ulicama gradova i naseljenih područja.

Kako se naknadno utvrdilo, motocikl je od siline udarca, odletio u zrak te se zakačio za elektro kablove. Mladić je preminuo na licu mjesta nesreće gdje su ga pronašli mještani.

Odgovornost samih prema sebi

Kako se moto sezona približava kraju treba biti jos oprezniji jer smo svjedoci saobraćajnih nesreća u kojima gotovo svakog vikenda jedan bajker izgubi život.

Upravo bi opasnost od posljedica saobraćajnih nesreća trebala biti glas savjesti i razuma prilikom odluke o mjestu i vremenu za brzu vožnju. Ovo se odnosi kako na bajkere tako i na vozače automobila.

Smanji gas jer motor na kraju sezone ljepše izgleda kad je u jednom komadu!

BAJKERI se lako sprijatelje, ALI NAŽALOST, ta prijateljstva se u sekundi mogu prekinuti, i to na najtužniji mogući način.

Sretan put kamo god vozili!

Person Riding Black and Gray Motorcycle on Road

Vaš adrenalin.ba

Share this: