Mrzite li ponedjeljak?

Osim ako nije praznik, ako ne slavite rođendan, ili možda rođenje djeteta, velika je vjerojatnost da mrzite ponedjeljak.

Za ponedjeljak, u najmanju ruku, možemo reći da većini nije omiljeni dan. Štoviše, na listi depresivnih dana u godini, ponedjeljak je uvjerljivo prvi. Doista, kažu da je ponedjeljak i statistički najomraženiji dan u tjednu.

Ipak, možda postoji netko ko će se pronaći u pozitivnim savjetima na temu: kako zavoljeti ponedjeljak!?

Ponedjeljak je prepun mogućnosti

Počinjemo od početka, cijeli tjedan je pred nama, rade se planovi, postavljaju ciljevi i sve je otvoreno, novo. Stvarno nam ne treba Nova Godina za nov početak. Ponedjeljak je sasvim dovoljan!

Pozitivni ponedjeljak…

…postavit će temelje cijelog tjedna. Ako ponedjeljak gledate kao cool pozitivan dan i dočekate ga s uzbuđenjem i veseljem zamislite kakav će vam onda tjedan tek uslijediti. Ponedjeljak za ponedjeljkom, tjedan za tjednom, mjesec za mjesecom, vedrina i pozitivno ozračje će vas pratiti u stopu.

Ponedjeljak je dan od akcije

Stalno razmišljate o promjeni, neispunjenim željama I neostvarenim idejama? Treba nešto poduzeti, možda je za vas to početi vježbati, prestati puštiti, možda krenuti na dijetu, možda tražiti povišicu ili pokrenuti vlastiti posao.

Napišite pismo…

…’svom’ ponedjeljku. Stvarno. Pisanje ima terapeutsku moć i uopće nije loša ideja zapisati zašto ste odlučili okrenuti ploču umjesto da grintate. Pogledajte primjer, već i nekoliko riječi bit će dovoljno.

Kad nešto stvarno želite…

…trebate se pokrenuti. Nema boljeg dana za pokretanje brda i dolina nego ponedjeljak. Naš prijedlog je: napravite plan ciljeva za tjedan koji je pred vama, prigrlite promjene, napišite vrhunski CV, počnite trčati.

foto by Getty Images

Share this: