Predstava “Tvrđava” večeras na YouTube kanalu Narodnog Pozorišta Sarajevo

Narodno Pozorište Sarajevo će ubuduće na svom YouTube kanalu emitirati predstave u dva termina: večernjem u 19.30 sati i popodnevnom repriznom, dan kasnije, u 13 sati. Također, sve predstave NPS-a na YouTube platformi bit će dostupne za gledanje i naredna četiri sata nakon najavljenog emitiranja, saopćeno je iz Narodnog Pozorišta Sarajevo.

Večeras (četvrti april) u 19.30 sati Narodno Pozorište Sarajevo putem zvaničnog YouTube kanala emitirat će predstavu “Tvrđava”, nastalu po istoimenom romanu Meše Selimovića u režiji Sulejmana Kupusovića. Dramatizaciju su uradili Darko Lukić i Sulejman Kupusović. Reprizno emitiranje ove predstave može se pogledati na YouTube kanalu u nedjelju (peti april) u 13 sati, nakon čega će gledanje biti dostupno i naredna četiri sata.

Scenografiju za predstavu kreirao je Safet Zec, a kostime Amela Vilić. Muziku je komponirao Adi Lukovac, a scenski pokret potpisao Ferid Karajica.

Uloge su ostvarili: Izudin Bajrović, Miralem Zupčević, Zoran Bečić, Josip Pejaković, Nada Đurevska, Amra Kapidžić, Mirvad Kurić, Tahir Nikšić, Mirsad Tuka, Riad Ljutović i Miraj Grbić, a u predstavi sudjeluje hor i Balet Narodnog Pozorišta Sarajevo.

IZVOR: oslobođenje.ba

Share this: