Kawasaki Z H2

Kawasaki već duže vrijeme najavljuje ugradnju kompresora u svoj najsnažniji naked a sada je napokon i službeno predstavio novi model – Z H2. Kao tehnička baza korišten je dobro poznati redni četverocilindraš obujma 998 ccm opremljen kompresorom, kojeg smo između ostaloga imali prilike upoznati u sport-toureru H2 SX. Snaga i okretni moment još nisu službeno komunicirani, no Kawasaki spominje nekih 200 KS pri 11.000 o/min.

Slikovni rezultat za Z H2

Četverocilindraš će – baš kao i na ostalim kompresorskim modelima – biti ugrađen u cjevasti čelični okvir koji je u svrhu vozne dinamike modificiran u pojedinim detaljima. Sprijeda je ugrađena Showina big-piston vilica dok je straga klasična aluminijska. Tu su i radijalne Brembo M4 kočne čeljusti, ispušni sustav 4 u 1, LED-svjetla, TFT-displej itd.

Kawasaki Z H2 bit će opremljen quickshifterom s blipper funkcijom, kontrolom trakcije, ABS-om za zavoje, različitim modovima vožnje te wheelie-controlom. Kawasaki još uvijek taji performanse i masu, no to bi trebalo biti poznato najkasnije na Milanskom sajmu 4. studenog.

Slikovni rezultat za Z H2

Z H2 će premijeru će imati na Tokijskom salonu a neslužbeno doznajemo da će mu cijena na njemačkom tržištu biti oko 19.000 eura.

Izvor motorevija.com.hr, Autor: Kristijan Tićak

Share this: