Taksista besplatno vozi djecu s posebnim potrebama

Zeničanin Rusmir Ljutvijević prvi je taksista koji će u ovom gradu besplatno prevoziti djecu s posebnim potrebama.

Ovim poslom se ne bavi dugo, ali kaže da je želio pomoći drugima, jer i sam razumije što znači imati dijete s posebnim potrebama i koliko to iziskuje troškova.

Zna da mnogi roditelji nemaju marku-dvije za taksi da dijete odvezu na pregled.

– Imam sina, jedini slučaj u Kantonu, koji je s posebnim potrebama. Radi se o dijagnozi “shank 3gen phelan mc dermid” oboljenja mozga, koja pravi dosta drugih problema. Djetetu se ne pravi protein u mozgu, što dovodi do drugih, popratnih oboljenja, poput manjka vode na mozgu, ukočenih tetiva, ne govori, ne priča… – govori Ljutvijević.

Njegov sin ima sedam godina

– Pet godina sam prolazio borbu da pomognem svom djetetu, a sve vrijeme sam imao samo jednu želju, da se zaposlim kao taksista. Mom djetetu nema lijeka, ali mogu pomoći drugima. Želim ovako pokazati zahvalnost prema Bogu i pomoći djeci s posebnim potrebama. Ne zanima me koliko ću potrošiti za njih, želim to uraditi od srca – govori Ljutvijević.

Financijski nemoćan

Za njegov gest znaju već mnogi roditelji.

– Znam što ja prolazim i zašto ne bih pomogao nekome tko nema i tko je financijski nemoćan? Ništa ne znači potrošeni fildžan goriva da odvezem dijete u stacionar i Polikliniku, jer znam kako je – zaključuje on.

Fleksibilno radno vrijeme

Pored činjenice da mu omogućava da bude društveno koristan, posao taksiste omogućava mu i fleksibilno radno vrijeme.

– Radio sam u firmi, gdje sam imao ekstra platu, ali nisam imao obraza svako malo tražiti da me puste s posla. Došlo je vrijeme da jedino ja mogu voziti dijete na vježbe, što mi u ovom poslu najviše odgovara – kaže on.

Roditelji djece s posebnim potrebama Rusmira Ljutvijevića mogu kontaktirati za besplatnu vožnju na broj 061/647-152.

IZVOR: Avaz, prenosi – srpskainfo.com Foto: D.Pašalić/Avaz/RAS Srbija

VIDEO – Tomislavgrad: Dvije žene i dvije djevojčice žive bez struje,vode, rješenja nema…

Share this: