Tog ljetnog mostarskog jutra, na mostarskom aerodromu…

Tekst napisala Ivona Fišić, odnosno, život Ivone Fišić!


Dana 21.7.2019. godine
Još jedna mlada osoba napušta svoju domovinu, stanovništvo BiH se i toga dana smanjuje. Nista neobično.
.
Dana 21.7.2019. godine
Jednoj majci se otkida dio duše, jednoj sestri briše sigurni kut, najsigurnijeg trokuta sestrinstva, jednoj životnoj prijateljici i kumi prijateljica odlazi u nepoznato.
.
Tog ljetnog mostarskog jutra, na mostarskom aerodromu, jednoj djevojci puca srčana pumpa ljubavi i ostaje u Mostaru, a i gdje bi drugo, i to u majčinim rukama.
Tog ljetnog mostarskom jutra, na mostarskom aerodromu – Foto by Ivona Fišić

U rukama koje su do tada spakovale tisuće torbi i poslale na put uz zagrljaj i opraštanje. Tog ljetnog mostarskog jutra, majka šalje kćerku u život, ne u studentske dane, nego u životne borbe.

Tog ljetnog mostarskog jutra… Foto by Ivona Fišić.
No, u kofer nije spokovan “špajiz” i pita sirnica da se nađe kada stigne, nego ljubav i onaj otrgnuti majčin dio duše, da ima kada borbe budu najteže. Na mostarskom aerodromu jedan pogled petero ljudi kao munja pogodi srce svakog i iz očnih oblaka pusti suzne kiše. Jedan pečat u putovnici zapečati djetinjstvo i mladost.
Na mostarskom aerodromu… Ivona Fišić napušta BiH
Dana 21.7.2019. godine
Tog ljetnog dusseldorfskog dana jedna djevojka je kročila u odrastanje. S jednim koferom majčine duše uhvatila ruku ljubavi svog života i dobila novu srčanu pumpu.
.
Dana 21.7.2020. godine,

Jednoj ženi, kćerci, sestri, prijateljici i supruzi srčana pumpa ljubavi radi jače nego ikada prije.❤

Wedding day – Ivona Fišić
 adrenalin.ba

 

Share this: