Travnik – Samohrana majka troje malodobne djece koja se bore sa zdravstvenim problemima

Već smo nekoliko puta konstatirali da se kao po nekom nepisanom pravilu teška materijalna situacija preklapa s teškim zdravstvenim problemima. Tako je nažalost i u slučaju gospođe K.A. i njezinih troje malodobne djece koje smo posjetili i upoznali proteklog tjedna u njihovom domu u Travniku.

Celijakija je nepodnošljivost organizma na gluten – bjelančevinu koje ima u žitaricama: pšenici, raži, ječmu. Posljedica je tipična glutenska enteropatija koja se manifestira kod nekih osoba i izaziva teško oštećenje sluznice tankog crijeva, zbog čega je umanjena resorpcija hrane.

Upravo od celijakije boluje najstarija kćerka L.A. koja je svoje djetinjstvo provela po bh bolnicama. Da stvar bude gora, zdravstveni problemi L.A. se nastavljaju, u vidu problema otkazivanja jednog plućnog krila.

Ni ostalo dvoje djece nisu pošteđeni zdravstvenih problema

Konstantni srčani problemi kod najmlađe kćerke i dijabetes kod sina su nešto s čime se ova obitelj mora boriti do kraja života. Ipak, u cijeloj negativnoj priči postoji nešto pozitivno bez obzira na sve  zdravstvene i materijalne probleme ove obitelji, a to su vedrina, pozitivna energija i osmijeh kod ove djece koju su prenijeli i na nas.

Naša pomoć, i ovog puta, u vidu prehrambenih namirnica i odjeće

Pomogli smo kupovinom prehrambenih namirnica, te ostali zatečeni cijenom izuzetno skupe bezglutenske hrane. Primjera radi, jedan kilogram (1kg) brašna košta devet konvertibilnih maraka (9KM), što dodatno otežava ionako tešku financijsku situaciju ove četveročlane obitelji.

U realizaciji ove humanitarne akcije sudjelovali su:

Obitelj Lovrinović, Ljubica Matošević, obitelj Topalović – Ankica i Josip, Elizabet i Davor, zatim, Sanja Grabovac, Dejan Džepina, Marko Volić, Ivan Čorić, Ivan Čeko, Goran Čeko, Tonči Vidak, Dragan Đandara, Blanka Perić, Mario i Anita Perić, Dario Perić, Ana i Vedran Andrić, Ivana i Marko Matošević, obitelj Andrić iz Nove Bile, Anita i Darijo Matošević, obitelj Kovač iz Nove Bile,  kazalište mladih “KORIFEJ” – HKC-a Nova Bila. Također veliko hvala – Josipi i Draganu Debeljak kao i njihovoj kćerki Mariji Magdaleni Debeljak, te našem prijatelju i bratu bajkeru Mirzi Heljiću, ali i svima vama koji na bilo koji način pratite i podržavate naše aktivnosti.

  Najavljujemo:

#12 Humanitarna akcija!

Kao što smo i obećali naš i vaš portal bit će jednostavan, apolitičan, antišovinističan, i nadasve pozitivan u njegovanju i promociji pozitivnih ljudskih vrijednostii!!

Share this: