VITEZ – Policija pretresom vozila i vozača pronašla opojnu drogu speed i cannabis

Saopćenje za javnost ureda komesara MUP-a SBK/KSB

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 24.06.2020.godine oko 22,30 sati u ulici Mehmeda Spahe, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i PS Fojnica izvršili su kontrolu vozila marke Wrangler kojim je upravljao R.B. rođen 1970.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod vozača je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 25.06.2020.godine oko 00,10 sati u mjestu Krčevine, općina Vitez,policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Vitez izvršili su kontrolu vozila marke VW Passat kojim je upravljao M.F. rođen 1980.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen D.R. rođen 1978.godine, obadvojica iz Travnika.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres navedenog vozila i vozača kojom prilikom je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je  ukupno 164 prekršajna naloga, od  kojih je 79 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radaroma.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 3 vozača.

Share this: