Zašto bajkeri šutiraju Tesline automobile tokom preticanja?

Kamera je snimila jednog motociklistu dok pretiče Tesla Model 3 i tijekom obilaženja nogom udara u vrata električnog automobila. Riječ je o kažnjivom i opasnom postupku, ali na američkim putevima se ovakvi prizori mogu vidjeti skoro svakog dana.

VIDEO

Brojni korisnici društvenih mreža još uvijek ne mogu da shvate zašto se bajkeri izlažu opasnosti tijekom vožnje, praveći nepristojan i kažnjiv potez. Nije prvi, a ni posljednji put da se na društvenim mrežama objavljuje ovakav snimak.

Ipak, postoji objašnjenje za naizgled neshvatljivo ponašanje motocikliste

Zašto se vozačima Tesle događa neprijatnost? Odgovor se krije u radu autopilota. Naime, kompjuter koji automatski upravlja vozilom, usmjerava auto ka jednoj strani kolovozne trake. Obično je riječ o traci koja omogućava preticanje. Zato motociklisti imaju loš pregled, pa im je otežano obilaženje automobila na onim mjestima gdje je to dozvoljeno. Bajkeri misle da ih vozači namjerno blokiraju i sprečavaju preticanje.

Ipak, to im ne daje pravo da tijekom putovanja šutiraju vozila drugih sudionika u saobraćaju. Stručnjaci širom SAD upozoravaju vozače da isključe autopilot na putevima koje bajkeri koriste, kako bi izbjegli neprijatnosti.

Jedan vozač Tesle je u izjavi za Insideevs rekao da ne poznaje bajkera. Kamera nije uspjela da snimi registarske tablice, a vozač sumnja da je uzrok neprijatno Teslin autopilot. Drugi vozač je doživio još veću neprijatnost, jer mu je bajker tijekom preticanja slomio retrovizor.

IZVOR: insideevs.com, nezavisne.com

Share this: