Žena mu za godišnjicu poklonila skok iz aviona, dobio padobran s rupama

Britanac koji je poginuo tijekom skoka iz aviona iznad Velikog kanjona u Sjedinjenim Američkim Državama, dobio je padobran s rupama, saopćila je lokalna policija.

Kristofer Svols (55), kao poklon od supruge za 30 godina braka dobio je skok iz aviona u tandemu. Prvi skok, nažalost, završio se tragično, pošto je došlo do problema s opremom kada su instruktor i on slijetali na zemlju, navodi “The San”.

Ovaj Britanac, inače otac dvoje djece, nastradao je prilikom pada, dok je instruktor Metju Mekgonagl (34) preživio pukom srećom, polomivši nogu.

Istraživači su utvrdili da je padobran koji je imao britanski državljanin bio pun rupa, ali je policija ocijenila da je riječ o nesrećnom slučaju. Kompanija koja organizira skokove, “Paragon”, istakla je da je oprema bila u potpunosti ispravna.

“Padobrani, kao i kompletna oprema održavaju se po pravilima”, istakao je portparol firme “Paragon”.

Američka firma okrivila je instruktora, inače vojno obučenog letača, za incident istakavši da je počeo da paniči i previše oštro je skrenuo kada je promašio mjesto slijetanja.

Kristofer, inače vlasnik jedne firme u Harogatu, bio je na odmoru u Arizoni sa suprugom. Tom prilikom obnovili su zavjete, prenosi “Telegraf.rs”.

Share this: