Žene često prepoznaju “buntovnika” na prvi pogled. Zašto? Jer su im privlačniji

Jedini problem s ljubaznim, brižnim i obzirnim muškarcima je u tome da su često – dosadni. Evo kako prepoznati mužjaka koji preuzima rizik…

man riding motorcycleŽene često prepoznaju buntovnika na prvi pogled. Zašto? Zato što su im – a dokazala su to i istraživanja – jednostavno privlačniji muškarci koji ignoriraju društvena pravila. Ponovno, zašto? Zato jer to sugerira da ti frajeri posjeduju kvalitete koje su ženama atraktivne, poput preuzimanja rizika i asertivnosti. Što ukazuje na autentičnost, koja je postala rijetka i dragocjena osobina u površnom svijetu u kakvom živimo. Ako niste sigurni da je tip na kojeg ste bacili oko “bad boy”, cosmopolitan.hr navodi četiri pouzdana znaka…

two men sitting on two parked cruiser motorcycles

1. Privlači ženske poglede

Alfa mužjak nema problem s tim da se ističe usred čopora. Kad navečer uđete u bilo koji birc ili klub, primijetit ćete da gotovo svi muškarci stilski liče jedan drugome kao jaje jajetu. To je zato što su muškarci programirani da igraju na sigurno i slijede masu. Bad boy fura svoj stil i ne zanima ga što će ostali misliti o tome. Uključujući vas. Vjerojatno nije politički korektno reći – ali to je tako seksi!

2. Odlučan je

Muškarci su često neodlučni po pitanju žena i uvijek se nadaju da će naići ona bolja. Recimo, prilikom online datinga mnogi danima flertuju prije nego odluče s kojom će se ženom uživo upoznati. Muškarci bacaju široku mrežu na date-appovima, pa ženama nije jasno kome se sviđaju, a kome ne. Frajer koji zna što želi uvijek radi prvi potez, što pokazuje da je snažan, samopouzdan i odlučan. Njemu nije bitno da se on dopadne vama – on je lovac, a ne lovina.

3. Ne boji se odbijanja

Muškarci često igraju na sigurno jer se boje odbijanja. (Zato će često prići vašoj manje zgodnoj prijateljici, a ne vama.) Primitivni dio mozga nam sugerira da pobjegnemo ili da se branimo od potencijalne opasnosti, stoga odvažnost valja tretirati poput mišića kojega treba ojačati – treba je što češće trenirati. Bad boyu to dolazi instinktivno; on ne razmišlja o posljedicama eventualnog odbijanja, njemu su na pameti samo plodovi uspješnog upucavanja.

4. Uz njega nikad nije dosadno

Većina ljudi pri izlascima zapada u određenu rutinu; jednostavno, sazdani smo na taj način i zbog toga s vremenom izlasci postanu dosadni. Naš se mozak brzo prilagođava novim stvarima i uzbuđenje pomalo splasne, poprimi formu jednoličnog bijelog šuma. A bijeli šum nije visoko na ljestvici stvari koje uzbuđuju žene… Odlučan tip razbucava rutinu, iznenađuje vas svojim izborima, nagovara vas na stvari koje vas u vlastitim očima čine zločestom curkom. A onda ste sposobni učiniti svakakve nepodopštine, znamo.

Share this: